­ KEBAP | Kültür Portalı

Kebap - Kütahya

Genellikle bir yaşını doldurmamış keçi kesildikten bir saat içinde temizlenerek ve sopalara geçirildikten sonra kızgın fırına sürülerek fırının kapağı kapatılır. Fırının kapağı çamur ile sıvandıktan sonra keçinin yaşına göre pişirme süresi belirlenir. 6 aylık olan keçi 1 saat ,1 yaş ve üzeri için 1.5-2 saat fırının kapağı açılmaz. . Kebap fırınlarında genellikle çam odunu yakılır, Kebap piştikten sonra satırla parçalara ayrılır, tabaklara konularak servis yapılır. Servis sırasında ekmek ve tuz dışında isteğe göre soğan ikram edilir. Kebap evlerden sipariş verilmişse satırla parçalanarak yağlı kağıtlara sarılarak gönderilir.

Görüntülenme Sayısı : 2568    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 01 Nisan 2024 Pazartesi