­ LAZ BÖREĞİ | Kültür Portalı

Laz Böreği - Rize

Laz Böreği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Yufka Hamuru İçin :

  • un
  • süt
  • su
  • az miktarda tereyağı ve sıvıyağ
  • bir tutam tuz

Muhallebi İçin :

  • süt
  • şeker
  • buğday unu
  • az tuz
  • yumurta

Şerbeti İçin:

  • su
  • toz şeker
  • limon suyu

Laz Böreği Nasıl Hazırlanır?

İyice yoğrulup bir süre dinlendirilen hamurundan tepsinin büyüklüğüne göre baklava yufkası açılır. Yufkaların yarısı yağlanmış tepsiye serilip üzerine hazırlanan muhallebi yayılıp üzerine kalan yufkalar serilir. Tereyağı eritilip üstüne dökülerek arzuya göre kare veya üçgen şekilde kesilerek fırına verilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Daha sonra üzerine şerbet gezdirilir.

Görüntülenme Sayısı : 6833    Eklenme Tarihi : 07 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Eylül 2019 Çarşamba