Galacoş - Bayburt
Galacoş Malzemeleri Nelerdir
- 250 g yeşil mercimek
- 200 g tereyağı
- ½ kg kıyma
- 1 adet soğan (irice)
- 2 kaşık salça
- 250 g gurut (kurutulmuş ayran süzmesi) veya yoğurt süzmesi
Galacoş Nasıl Yapılır
Mercimek, et, soğan, salça ve yağ ile birlikte mercimek suyu çekinceye kadar pişirilir. Diğer taraftan gurut veya yoğurt süzmesi sulu bir kıvama gelinceye kadar sıcak suyla ezilerek kaynama noktasına kadar ısıtılır. Kaynamamasına özen gösterilir, kaynama olursa çökelek haline gelir ve kullanılmaz, hazırlanan bu eriyik önceden tabağa doğranan bayat ekmekler üzerine dökülür. Üzerine de bol yağlı mercimek ilave edilerek servise sunulur.
Kaynak: Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Galacoş
Feridun HACIHASANZADE
Görsel Sahibi: Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15551
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
24 Mart 2022 Perşembe