Şehriyeli Bulgur Pilavı - Kilis
Şehriyeli Bulgur Pilavı Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı şehriye
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Tavada yağ ve şehriye pembeleşinceye kadar kavrulur. Teflon tencerede 4 su bardağı su ve tuz kaynatılır. Kaynayan suya bulgur, şehriye ve yağ eklenir. Hafif ateşle bulgurlar suyu çekinceye kadar pişirilir. Karabiber serpilir. Karıştırılarak servis tabağına alınır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
Görsel Sahibi: KİLİS İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1438
Eklenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
10 Ocak 2024 Çarşamba