Kabaklı Çorba - Giresun
Kabaklı Çorba Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kara kabak
- 1 kg taneli (olgunlaşmış) yeşil fasulye
- 2 adet soğan
- 1/2 su bardağı mısır unu
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Fındık yağı
- Tuz, kırmızı pulbiber
Kabaklı Çorba Nasıl Yapılır
Kabak yıkanır, kuşbaşı doğranır. Fasulyeler yıkanıp ayıklanıp bölünür. Kabak ve fasulye kaynamakta olan suya atılır. Bir süre pişirildikten sonra unu, şekeri, biberi koyulur. Diğer tarafta ince kıyılımış soğan yağda kavrulur, kaynamakta olan çorbanın üzerine eklenir. Tuz ilavesi ile 5-10 dakika daha kaynatılır. Sıcak servis yapılır.
KAYNAK:Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Kabaklı Çorba
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Karakabak Çorbası
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4523
Eklenme Tarihi :
06 Mart 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
09 Mart 2023 Perşembe