Galdirik Kavurması - Ordu
Galdirik Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 bağ galdirik
- 3-4 adet yeşil veya kuru soğan
- yarım demet maydanoz
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- pulbiber
- tuz
Galdirik Nasıl Hazırlanır?
Galdirik temizlenip yıkanır, ince doğranır, tuzlu kaynar suda haşlanır. Üzerinden soğuk su geçirilir. Bir tencereye sıvı yağ konur. Doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Pul biber ilave edilip galdirik eklenir ve karıştırılarak kavrulur. Kıyılmış maydanoz, çırpılmış yumurta eklenip servisi yapılır. Not: Ordu’da yetişen bir bitkidir. Galdirik saplı, yeşil yapraklı bir bitki olup, ilkbahar ve yaz aylarında yetişir. Sadece gövde kısmı yenir.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Galdirik Kavurması
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8529
Eklenme Tarihi :
26 Ağustos 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe