­ EKMEK AŞI | Kültür Portalı

Ekmek Aşı - Kilis

Ekmek Aşı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 adet kurutulmuş pide ekmek
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • 2 yeşil veya kırmızı biber
  • 3 domates
  • 7 - 8 dal maydonoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz                                                                                                                                                                                                

Ekmek Aşı Nasıl Yapılır

Zeytinyağı çelik bir tencerede ısıtılır. Soğanlar ve biberler soyularak küçük küçük doğranır. Yağda pembeleştirilir. Domatesler soyulur. Kuşbaşı doğranır. Yağa, salça ile birlikte ilave edilir. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine 5-6 su bardağı su konur. Tuz atılır. Ekmekler bir lokmalık kırılır. Süzgeçte yıkanarak suyu süzülür. Kaynayan suya ilave edilir. Ekmekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınırken üzerine ayıklanmış, yıkanmış ince ince doğranmış maydanoz serpilir. Sıcak veya soğuk servis yapılır. 

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 4565    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Aralık 2023 Çarşamba