Gazete Baklavası - Ankara
Gazete Baklavası Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
- Alabildiği kadar un
- 500 g buğday nişastası
- 350 g ceviz içi
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
- 250 g tereyağı
- 250 mililitre zeytinyağı
- Tuz
Gazete Baklavası nasıl Yapılır
Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, limon suyu, bir çimdik tuz ve un yoğrularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp 3 beze elde edilir. Yaklaşık 20 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş bezeler nişasta ile tek tek açılıp şekil verilerek ve ceviz konularak bitirilir. Tepsiye dizilir. Tereyağı ve zeytinyağı karışımı kızgın bir şekilde üzerine dökülür. 160 derecede altı üstü kızarana dek pişirilir. Önceden yapılmış şerbet soğuk olarak ılık baklavaya dökülür. Şerbet: 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su harlı ateşte konulur. Kaynayınca 4-5 damla limon suyu eklenir. 15 dakika kaynatılıp hazır hale getirilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Gazete baklavası
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3769
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı