Beyinli Beykoz Kebabı - İstanbul
Beyinli Beykoz Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 500 g parça et
- 4 adet kuzu beyni
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Tuz
- Karabiber
Beyinli Beykoz Kebabı Nasıl Yapılır
Beyinler sirkeli suda haşlanır ve kuşbaşı şeklinde doğranır. Soğan yemeklik doğranır. Yağda etle birlikte kavrulur. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip 30 dakika kadar pişirilir. Bu arada üzerinde biriken köpükler alınır. Havuç ve patatesler doğranır. Kaynamakta olan etin üzerine tuz ve karabiber ile birlikte ilave edilir. Sebzeler yumuşadıktan sonra doğranmış beyinler, etlerin üzerine serpiştirilir ve birkaç dakika daha pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Beykoz Kebabı
Görsel Sahibi: İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
24804
Eklenme Tarihi :
20 Aralık 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
15 Ağustos 2023 Salı