­ HAŞHAŞLI PİDE | Kültür Portalı

Haşhaşlı Pide - Kütahya

Haşhaşlı Pide Malzemeleri Nelerdir

  • 1 ekmeklik hamur
  • 1 bardak çekilmiş haşhaş
  • 1 bardak sıvı yağ

Haşhaşlı Pide Nasıl Yapılır

Ekmeklik olarak yoğrulan hamurdan alınır. Hamur elle dikdörtgen gibi açılır. İçine yağ ile haşhaş sürülür, sonra katlanır. Aynı işlemi 3-4 kez yapılır. Pide fırına verilirken pide uzatılıp üstüne tekrar yağlı haşhaş sürülür, üstüne içine işlemesi için küçük delikler açılır. Hafifçe unlanmış tahta ile fırına verilir.

Kütahya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 13764    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 28 Şubat 2024 Çarşamba