Trabzon Pidesi - Trabzon
Trabzon Pidesi
Trabzon Pidesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Kıymalı yumurtalı
- 500 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 3 kaşık sıvı yağ
- 1 kaşık tereyağı
- 3 adet sivri biber
- 1 adet domates
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4 adet yumurta
- Tuz
Tel Peynirli
- 150-200 gr Trabzon tel peyniri
Hamur için
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
Üzeri için
Trabzon Pidesi Nasıl Yapılır?
Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yaş maya, tozşeker ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın. Kıymalı yapılacaksa malzemelerden oluşan harcı, peynirli yapılacaksa kıyılmış tel peyniri ortasına yerleştirip önceden ısıtılmış 280 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı koyun ve sıcak servis yapın.
Kaynak: Trabzon Mutfağı, Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları, 2015
Trabzon Pidesi
Görsel Sahibi: Trabzon Valiliği, Atilla Alp Bölükbaşı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
53307
Eklenme Tarihi :
18 Haziran 2014 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Eylül 2023 Cuma