­ HAŞHAŞLI YAPRAK SARMASI | Kültür Portalı

Haşhaşlı Yaprak Sarması - Isparta

Haşhaşlı Yaprak Sarması Malzemeleri Nelerdir (4-6 kişilik)                                 

  • 3 çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı ezilmiş haşhaş
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil nane (1 çorba kaşığı kuru nane)
  • Yarım kilo asma yaprağı
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Haşhaşlı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır

Bulgur sıcak süt ile kabartılır. Nane ve maydanozlar ince ince doğranır. Kabartılan bulgurun içerisine nane, maydanoz, çekilmiş haşhaş ve tuz eklenir. Hazırlanan bu harçtan sarma sarılarak tencereye yerleştirilir. Üzerini örtecek kadar su eklenerek orta ateşte pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın üzerine zeytinyağı ya da isteğe bağlı tereyağı veya sıvı yağ eklenir. Pişen sarmalar 15 dakika kadar demlendirildikten sonra sıcak servis yapılır. Yaprakların ekşi olması için isteğe göre, pişerken dolmaların üzerine limon dilimleri konulabilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3994    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Haziran 2023 Çarşamba