­ DİLME PAKLA | Kültür Portalı

Dilme Pakla - Karabük

Dilme Pakla Malzemeleri Nelerdir

  • 250 g kışlık olarak hazırlanan kurutulmuş taze fasulye (pakla
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 bardak yoğurt 
  • 1 kaşık tereyağı 
  • 1 orta boy soğan 
Dilme Pakla Nasıl Yapılır
 
Kurutulmuş taze fasulye haşlanır. Suyu süzüldükten sonra üzerine tereyağında kavrulmuş salça ve soğan eklenerek pişirilmeye devam edilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir. 
 
Not: Tereyağı yerine zeytinyağı da kullanılabilir. 
Görüntülenme Sayısı : 3197    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı