­ HAŞIL | Kültür Portalı

Haşıl - Giresun

Haşıl Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg mısır yarması
  • 100 g kıyma
  • 125 gr tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı pul biber, tuz

Haşıl Nasıl Yapılır

Tereyağ, soğan ve kıyma kavrulur. Dört bardak su ve tuz ilavesi ile buğday ve mısır yarması ile birlikte pişirilir. Pişirildikten sonra üzerine pul biber eklenerek servis yapılır. 

Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 1720    Eklenme Tarihi : 08 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 16 Şubat 2023 Perşembe