İncir Tatlısı - Isparta
İncir Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
10-12 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 45 dakika
- 30 adet kuru incir
- Ceviz içi
İçi için:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2,5 litre süt
- Yarım çay bardağı yoğurt suyu veya yarım limon suyu
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
İncir Tatlısı Nasıl Yapılır
Süt tencereye konularak pişirilir. Kaynamaya başlayınca içine yoğurt suyu katılarak kaynatmaya devam ederek kestirilir. Ateşten alınarak soğutulan süt, süzgece dökülüp süzdürülerek kesmik elde edilir. Kesmik geniş bir kâsenin içine konularak, içine bir çay bardağı şeker eklenip karıştırılarak hazır hale getirilir. Kuru incirler yıkanır. Sıcak suyla ıslatılarak yumuşaması sağlanır. İncirlerin sap kısımları kesildikten sonra içleri kesmikle doldurulur. Doldurulan incirler tepsiye dizilerek üzerlerine önceden hazırlanmış şerbet dökülür ve hafif ateşte 5-10 dakika kaynatılır. İncirlerin üzerine ceviz içi konularak servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İncir Tatlısı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4445
Eklenme Tarihi :
26 Mart 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Haziran 2023 Perşembe