­ HOŞMERİM | Kültür Portalı

Hoşmerim - Kütahya

Hoşmerim Malzemeleri Nelerdir

  • 1,5 kg tuzsuz peynir
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Kabartma tozu

Şurup için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Bir  kaç damla limon suyu

Hoşmerim Nasıl Yapılır

Büyük bir teflon tencerenin içine peynir ufalanır. Onun içine un, irmik, şeker ve sıvı yağ karıştırılarak normal ateş üzerine konur. Tahta bir kepçe ile helva kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Üzerine bir yumurta ve kabartma tozu ilave edilerek hızlı hızlı karıştırılır. Daha sonra hazırlana hamur tepsiye dökülerek fırında pişirilir.

Toz şeker ile su karıştırılarak koyu hale gelinceye kadar kaynatılır. Kaynama işi bitince üzerine  birkaç damla limon ilave edilir.

Fırından sıcak olarak çıkarılan höşmerimin üzerine daha önce hazırlanan şurup ılık halde  dökülür. Daha sonra höşmerim tekrar fırına konur ve bir müddet  fırında kaldıktan sonra çıkartılır. Hafif soğuyunca servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 5782    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2024 Cuma