Havuç Tatlısı - Burdur
Havuç Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg havuç
- 1 ölçü şeker
- 16 adet petibör bisküvi
- 1 su bardağı ceviz içi
- Hindistan cevizi
Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır
1 kg havucun üstü bıçakla kazınır. Dip tarafları kesilir. Yıkandıktan sonra rendelenir. Üzerine bir ölçü şeker dökülür. On dakika kadar bekledikten sonra ocağa konulur. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. İçine havanda dövülmüş, un haline getirilmiş bisküvilerle (16 tane petibör bisküvi) bir su bardağı ceviz içi ilave edilir. Hepsi karıştırılır. Soğuduktan sonra bir tepsiye dökülür, elin ayasıyla bastırılır, düzgünleştirilir. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir. İstenilirse yuvarlak toplar yapılır ve hindistan cevizine bulanır. Hanımların günlerinde ve günlük yemeklerden sonra yenilir.
Kaynak: Nas Kazan, Ş.(2012). Burdur Yemekleri ve Kültürü
Havuç tatlısı
Görsel Sahibi: Nas Kazan, Ş. (2012). İstanbul, Burdur Yemekleri ve Kültürü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4119
Eklenme Tarihi :
15 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
16 Mayıs 2022 Pazartesi