­ HAVUÇ TATLISI | Kültür Portalı

Havuç Tatlısı - Burdur

• 16 adet petibör bisküvi
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Hindistan cevizi

Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır

1 kg havucun üstü bıçakla kazınır. Dip tarafları kesilir. Yıkandıktan sonra rendelenir. Üzerine bir ölçü şeker dökülür. On dakika kadar bekledikten sonra ocağa konulur. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. İçine havanda dövülmüş, un haline getirilmiş bisküvilerle (16 tane petibör bisküvi) bir su bardağı ceviz içi ilave edilir. Hepsi karıştırılır. Soğuduktan sonra bir tepsiye dökülür, elin ayasıyla bastırılır, düzgünleştirilir. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir. İstenilirse yuvarlak toplar yapılır ve hindistan cevizine bulanır. Hanımların günlerinde ve günlük yemeklerden sonra yenilir.

Kaynak: Nas Kazan, Ş.(2012). Burdur Yemekleri ve Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 3404    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 16 Mayıs 2022 Pazartesi