Höşmerim - Karabük
Höşmerim Malzemeleri Nelerdir
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta
- 65 g tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı ceviz içi
Şurubu için:
- 4 bardak toz şeker
- 4 bardak su
Höşmerim Nasıl Yapılır
Un, yumurta ve tuzla iri iri oğmaç yapılır. Bir tavada tereyağı eritilir, kızdırılır. İçine ceviz içi katılarak kavrulur. Daha önce yapılan oğmaç tavaya dökülür. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan karışım bakır tepsiye dökülür ve düzlenir. Şeker, suyla kaynatılır. Kaynayan şurup 5 dakika dinlendirildikten sonra karışımın üzerine dökülür. Karıştırmadan dinlenmeye bırakılır, yarım saat sonra servis yapılır.
Höşmerim
Görsel Sahibi: Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Höşmerim
Görsel Sahibi: Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Höşmerim
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6672
Eklenme Tarihi :
03 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı