­ PEYNİR, LOR, ÇÖKELEK SEMSEĞİ | Kültür Portalı

Peynir, Lor, Çökelek Semseği - Kilis

Peynir Semseği Malzemeleri Nelerdir

  • 750 g tuzsuz peynir (lor, çökelek)
  • 750 g taze soğan veya 4 kuru soğan
  • 10 dal taze nane (1 demet) veya 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 2 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

 Peynir Semseği Nasıl Yapılır

Peynir küçük küçük doğranır. Soğanlar soyulur, ince ince doğranır. Nane yaprakları koparılır. Yıkanır ve ince ince doğranır. Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır. İçerisine soğanlar ilave edilir. Yağda hafif soldurulur. Ateşten alınır. İçerisine nane, kırmızı biber, yumurta, tuz konur. En son peynir, lor veya çökelek konarak karıştırılır. (Ateşin üzerindeyken peynir konursa iç sulanır.) Hazırlanan harç pide fırınına gönderilir. Fırında mayalı hamur kullanılarak pişirilir.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

 

Görüntülenme Sayısı : 563    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Aralık 2023 Çarşamba