­ KABALAK KAVURMASI | Kültür Portalı

Kabalak Kavurması - Giresun

Kabalak Kavurması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 bağ kabalak
  • 2 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 fincan fındık yağı
  • Tuz, karabiber

Kabalak Kavurması Nasıl Yapılır

Kabalakların gövdelerindeki ince zar soyulur, yıkanır doğranır. Bir tencerede az su ile haşlanır. Suyu süzülür. İnce kıyılmış soğanlar fındık yağı ve tereyağ ile kavrulur.İçerisine kabalaklar konur. Karıştırılarak karlı ateşte kevrulur. Tuz ve karabiber ilave edilerek sıcak servis yapılır.

Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 2403    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Şubat 2023 Salı