Kabalak Kavurması - Giresun
Kabalak Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 1 bağ kabalak
- 2 adet soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 fincan fındık yağı
- Tuz, karabiber
Kabalak Kavurması Nasıl Yapılır
Kabalakların gövdelerindeki ince zar soyulur, yıkanır doğranır. Bir tencerede az su ile haşlanır. Suyu süzülür. İnce kıyılmış soğanlar fındık yağı ve tereyağ ile kavrulur.İçerisine kabalaklar konur. Karıştırılarak karlı ateşte kevrulur. Tuz ve karabiber ilave edilerek sıcak servis yapılır.
Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2403
Eklenme Tarihi :
21 Mart 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
21 Şubat 2023 Salı