Etli Karalahana Sarması - Trabzon
Etli Karalahana Sarması
Etli Karalahana Sarması İçin Gerekli Malzemelr Nelerdir?
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 2 baş kuru soğan
- Yarım su bardağı mısır yarması (Arzuya göre
- pirinç de ilave edilebilir)
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salça
- 2 baş büyük domates
- 200 gr tereyağı ve karalahana
- ½ çay kaşığı karabiber Pul biber ve tuz
Etli Karalahana Sarması Nasıl Yapılır?
Bir kabın içerisine domates, soğan, maydanoz ince bir şekilde doğranır. Kıyma, mısır yarması,salça ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır. Karalahana yıkanır bir tencerede haşlanır ve
soğutulur. Bir lahana yaprağına 1 yemek kaşığı hazırlanmış içten konulur ve her tarafı kapatılarak iyice sarılır. Düz bir tencerenin içerisine karalahana yaprağı serilerek hazırlanan dolmalar yerleştirilir. Tencereye tereyağı konularak orta ısıda pişirilir. Yoğurtla ile sıcak servis edilir. Afiyet Olsun…
Yöresel Yemek Çeşitleri
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Karalahana Sarması
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8622
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Mayıs 2019 Salı