­ TRABZON SU BÖREĞİ | Kültür Portalı

Trabzon Su Böreği - Trabzon

• 1 bardak su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Trabzon Su Böreği Yapılışı:

Derin bir kap içine yumurtalar kırılır ve iyice çırpılır. Su, tuz ilave edilir iyice karıştırılır. Bu malzemeye unun bir kısmı katılarak katı bir hamur elde edilir. Hamur iyice yoğrulur özleştirilir. Daha sonra hamur 12 parçaya bölünür. Nemli bez altında 30 dakika dinlendirilir. Her parça(beze) oklava ile düzgün biçimde açılır. Temiz bir bez üzerine serilir. Bütün parçalar bittikten sonra derince bir tencerede su kaynatılır içerisine tuz atılır. Açılan hamurlar tek tek 5 dakika tuzlusuda haşlanır, yağlanmış tepsiye dizilir. 6 parça (yufka) yerleştirildikten sonra ince doğranmış peynir ve maydanoz karışımı hamurun üstüne serilir. Geri kalan diğer parçalarda haşlanır aynı şeklinde tepsiye yerleştirilir. En son tereyağı eritilir. Tepsinin üzerine dökülür. Orta ısıdaki fırında üstü ve altı pişirilir. Biraz soğuduktan sonra dilimlenir ve servis edilir.

Trabzon Geleneksel  Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 8153    Eklenme Tarihi : 18 Haziran 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Nisan 2020 Perşembe