Kabak Tatlısı - Bingöl
Kabak Tatlısı Tarifi Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg bal kabağı
- 1/2 kg toz şeker
- 4 adet karanfil
- Bir tatlı kaşığı tarçın
- Üzerine dökmek için ceviz içi
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Bal kabağının olgunlaşmış olması gerekir. Kabağın olgun olup olmadığını anlamanın en pratik yolu kürdan batırmaktır. Kürdan rahatlıkla batıyorsa kabak olgun demektir. Bir gün öncesinden şekeri kabakların üzerine dökerek bekletirsek tadı daha güzel olur. Pişirirken şeker köpüreceğinden geniş kapta pişirmek gereklidir.
Önce kabağı karpuz gibi diklemesine kesip 4-5 santim aralıkla dilimleyin. Dilimlenen kabakları tencereye bir kat şeklinde dizin. Üzerine şekerini serpin. Fazla tatlı yapacaksanız ikinci sıra kabağı da dizin. Üzerine şekerini serpin. Bütün malzeme bitene kadar bu işlemi yapın. Bir gece kabakların şekeri çekmesi için bekletin. Kabak tatlısının üzerine karanfil ve tarçın ekleyerek orta ateşte köpürene kadar kaynatın. Kabaklar yeterince sulanmazsa üzerine bir çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Kabak tatlısı köpürmeye başladığında kapağın yarısını açarak kısık ateşe alın. Bu şekilde 45 dakika kadar pişirin. Kabaklar yeterince pişip yumuşadığında ocaktan alın. Üzerine ceviz içi serperek servis yapılır.
Kaynak: Alay, O. (1996). Kültür Dünyamızda Bingöl. Ankara: Meg Ajans.
kabak tatlısı
Görsel Sahibi: Akif Akbana
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6093
Eklenme Tarihi :
28 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
26 Nisan 2022 Salı