Kaz Tiridi - Kütahya
Kaz Tiridi Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet kaz
- 15 adet kurutulmuş yufka
- Tuz
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
Kaz Tiridi Nasıl Yapılır
Temizlenen kaz haşlanır. Daha sonra pembeleşince kadar kızartılır. Tuz ilave edilir. Yufkalar kırılır, nemlendirilerek , üstü kapatılıp yumuşamaya bırakılır. Aynı işlem kazın suyu ile 2-3 defa tekrarlanır. Demlenen yufkalar bir tencereye alınarak ısıtılır. Kazın yağı ile birlikte yufkalara yedirilir. Yufkalar ne çok yumuşak ne de çok kuru olmalıdır. Sonra üzerine kaz bütün olarak veya yarım olarak konur. Sunum : Genel adet kaz tiridinin bütün olarak sofraya getirilip, etlerinin bir bilen tarafından ayrılması ve dağıtılmasıdır. Yanında mevsimine göre turşu (domates veya biber) ile servis edilir.
kaz tiridi
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3610
Eklenme Tarihi :
27 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
04 Nisan 2024 Perşembe