­ KELLE-PAÇA | Kültür Portalı

Kelle-Paça - Diyarbakır

• 1 adet kuzu işkembesi (Kibe)
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • Limon
  • Tuz

Temizlenmesi: Kelle ve ayaklar yıkanıp suda bekletilir.  Kellenin burun kısmı tezgah üzerine vurularak içi temizlenir. Alt çene dişlerle birlikte çıkarılır. Dilin uç kısmı kesilip üzeri bıçakla kazınır.  Kellenin üzerindeki kıl ve benzeri fazlalıklar bıçakla kazınarak temizlenir iyice yıkanır. Suda bekletilen ayaklar ise bıçakla kazınıp parmak arasından ikiye bölünür. Kıl torbaları çıkarılır. Bol suda iyice yıkanır. Kibe temizlenip küçük parçalar halinde doğranır.

Kelle Paça Nasıl Yapılır

Temizlenen kelle, ayaklar ve kibe tencereye konup çok az bir yağla 1-2 çevrilerek üzerine tuz ve su ilave edilerek pişirilir. Özellikle bakır tencerede uzun süre kısık ateşte pişirilince daha lezzetli ve kıvamlı olur. Düdüklü tencere veya toprak kap da kullanılabilir. Servis sırasında dövülmüş sarımsak ve limon suyu kullanılır.

Görüntülenme Sayısı : 2149    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2022 Salı