Keşkek - Diyarbakır
Keşkek Malzemeleri Nelerdir
- Kemikli et, kemik veya et kavurma
- 2 su bardağı dövme
- 1 çay bardağı nohut
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sade yağ
- 1-2 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- Kişniş
- Tuz
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Keşkek Nasıl Yapılır
Nohut ve dövme yıkanıp ıslatılır. Doğranmış soğan yağda kavrularak et veya kemik ilave edilir. Domates salçası, domates ve sivri biber katılarak iyice kavrulur. Karışıma ıslatılmış dövme, nohut ve 6-7 su bardağı su konulur. Tuz, kişniş ve pul biber ilave edilerek pişirilir. Arzu edilirse salçasız ve yağsız hazırlanıp et yerine kavurma katılabilir. Düdüklü tencere kullanılabilir.
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4012
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2022 Salı