İşkembe (kibe) ve Mumbar Dolması Malzemeleri Nelerdir (4 kişilik)
- 2 tane iyi temizlenmiş kuzu veya oğlak işkembesi
- 1/2 kg kuş başı et
- Kuyruk yağı
- Nane
- Tuz
- 2 su bardağı pirinç
- Pul biber
- Karabiber
- Az yeni bahar
- Yağ
İşkembe ve Mumbar Dolması Nasıl Yapılır
İşkembeler 10cm X 20cm ölçülerinde olacak şekilde kesilerek, cep şeklinde etrafı dikilir, doldurmak için ağzı az açık bırakılır. Bu arada kuş başı doğranmış kuzu eti veya süt kuzu dana eti, ince doğranmış kuyruk yağı, pirinç, nane, pul biber, tuz ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. Hazırlanan iç işkembelerin içine doldurularak açık kalan kısım da dikilir. Daha sonra düdüklü veya çelik tencereye konarak üstünü geçecek kadar su eklenir pişinceye kadar kaynatılır. Mumbar da aynı şekilde hazırlanan iç ile doldurularak pişirilir. NOT : Mumbar ve İşkembe dolmasını temizledikten sonra doğranmış soğan ve dövülmüş kişnişe bulanarak en az 3-4 saat bekletilmesinde fayda vardır.
Kaynak: İl kültür ve Turizm Müdürlüğü