Kiretmitte Kavurma - Hakkari
Kiretmitte Kavurma Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kuşbaşı et
- 4 adet domates
- 3 adet kuru soğan
- 4 adet yeşil sivri biber
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
Kiremitte Kavurma Nasıl Yapılır
Domatesler ve soğanlar soyulur, biberlerle birlikte küçük küçük doğranır. Etlerle doğranan sebzeler iyice karıştırılıp ovulur. Tuz ve karabiber ilave edilip tüm malzeme kiremite konulur. Başka bir kiremit ile de üzeri kapatılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 1,5 saat pişirilir. Kekik serpilerek servis edilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kiretmitte Kavurma
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6738
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
14 Nisan 2023 Cuma