­ KINALI EKMEK | Kültür Portalı

Kınalı Ekmek - Malatya

Akşamdan hamur mayalanır ve yoğrulur. Sabahleyin bir kuşgana (tencere) süt süzülür, içine karbonat atılır, yağ eritilerek eklenir, çörek otu, küncü (susam) atılarak karıştırılır. Hamurdan, oklava ile ekmek açılır. Bunun üzerine hazırlanan içten sürülür ve sacın üzerine atılır. Biraz kızarınca saçtan alınır. Sacın önünde dört köşeli, yassı süve taşı vardır. Saçtan alınan ekmek, süve taşına yapıştırılır, iyice kızarana kadar pişirilir. Sonra alınıp ekmek hılasının (ekmek konulan bez) üzerine konulur.

Görüntülenme Sayısı : 2591    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 30 Ekim 2017 Pazartesi