Kide - Denizli
Kide Malzemeleri Nelerdir
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı çökelek
- 500 g süt kaymağı
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kide Nasıl Yapılır
Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamına gelene dek karıştırılır. 4 parçaya ayrılır. Her bir parça yuvarlak hale getirilip, tepsi büyüklüğünde oklava ile açılır. Yağlanan tepsiye açılan hamurlardan biri serilir. Üzerine çökelek elilir ve aralarına kaymak sürülür. Sonra diğer hamurlarla aynı işlem tekrarlanır. Tüm hamurlar bitince büyük baklava dilimi şeklinde kesilir. Kalan kaymak, yoğurt ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırılır ve en üstteki hamurun üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. Sıcak olarak komposto ya da pekmez ile servis yapılır.
Tarif: Gül ÖZTÜRK Denizli Kültür ve Turizm üdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5022
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Eylül 2022 Perşembe