İşkene (İşgene) - Elazığ
İşkene Malzemeleri Nelerdir
- 3 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- İsteğe göre kavurma
- 2 adet tandır ekmeği
- bir tutam maydanoz
İşkene Nasıl Yapılır
3 adet kuru soğan halka şeklinde doğranır, yağda kavrulur, salça ilave edilir ve karıştırılır. Kavurması katılır yeteri kadar su ilave edildikten sonra birkaç dakika kaynatılır. Daha önceden doğranmış olan tandır ekmeği servis tabağına konulduktan sonra kaynayan karışım üzerine dökülür. Üzerine ince kıyılmış taze maydanoz serpilir. Yemeğin yanında taze soğanla servis yapılır.
Elazığ Geleneksel Mutfak
İşgene
Görsel Sahibi: Nuray Sanaç
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
16222
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
24 Kasım 2022 Perşembe