Kızartma (Bayram Yemeği) - Kilis
Kızartma Malzemeleri Nelerdir
- 750 g kuşbaşı et
- 3 çorba sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı nohut
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma Nasıl Yapılır
Et sıvı yağla birlikte bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Soğan küçük küçük doğranarak ete ilave edilir. Sararıncaya kadar kavrulur. Salçalar bir çay bardağı su ile sulandırılarak ete ilave edilir. Akşamdan ıslatılmış nohut, 6 su bardağı su ve tuz konur. Düdüklü tencerede et ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnmeye yakın 2 kaşık un ile ı kaşık yağ açık sarı renkte bir tavada kavrulur. Pişmeye yakın kaynayan yemek suyu ile ılıklaştırılır ve yemeğe ilave edilir. Birkaç taşım kaynatıp ateşten alınır. Servis yapılırken üzerine karabiber serpilir. Pirinç veya bulgur pilavı ile servis yapılır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
KIZARTMA ( BAYRAM YEMEĞİ )
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1557
Eklenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
11 Aralık 2023 Pazartesi