Patlıcanlı Et Kapama - Denizli
Patlıcanlı Et Kapama Malzemeleri Nelerdir
- • 400 g kuzu kuşbaşı et
- • 2 tatlı kaşığı tereyağı
- • 2 adet kuru soğan
- • 7-8 diş sarımsak
- • 2 adet çarliston biber
- • 3 domates
- • 5 patlıcan
- • 1 fincan sıvı yağ
Patlıcanlı Et Kapama Nasıl Yapılır
Kuzu kuşbaşı etleri yıkayıp süzülür. Orta boy tencerede orta ısılı ateşte 5-6 dakika kavrulur. Kavrulan etin üzerine sıvı yağ ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsak eklenir 10 dakika daha kavrulur. Soğan, yeşil biber, soyulmuş domatesler küp şeklinde doğranır etin üzerine ilave edilir. 10 dakika daha pişirilir. Üzerine 1 bardak su eklenir 10 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır. Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına dörde bölünür. Kızan yağda yumuşayıncaya kadar kızartılıp alınır. Servis tabağına sebzeli et harcı yayılır üzeri kızarmış patlıcanlarla kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır. Yanında pilav, haşlanmış patates veya püre ikram edilebilir.
Patlıcanlı Et Kapama
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4791
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Eylül 2022 Perşembe