­ BURMA TATLISI | Kültür Portalı

Burma Tatlısı - Gümüşhane

Burma Tatlısı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 kaşık yoğurt
  • 350 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 250 gr nişasta
  • 500 g şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un
  • 1 tutam tuz
  • 50 g çam fıstığı
  • 500 g ceviz

Burma Tatlısı Nasıl Yapılır

Bütün malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Küçük bezeler ayrılıp, mısır nişastası ve un karışımı ile yufkalar açılır. Yufkanın içerisine bolca ceviz serilip, oklavaya sarılarak burulup, tepsiye dizilir. Hamurun tamamı bu şekilde açılıp, tepsiye yerleştirilir. Bir gün bekletilip, 300 gram tereyağı ile 1 çay bardağı sıvı yağ eritilip sıcak sıcak burmaların üzerine gezdirilip fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra daha önce hazırlanıp soğutulmuş şerbet burmaların üzerine dökülür. Üzerine çam fıstığı dökülerek servise sunulur.

Görüntülenme Sayısı : 4703    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2023 Çarşamba