­ KIZILCIK PEKMEZİ MARİNELİ ÖRDEK GÖĞSÜ | Kültür Portalı

Kızılcık Pekmezi Marineli Ördek Göğsü - Zonguldak

Kızılcık Pekmezi Marineli Ördek Göğsü, Kuzu Kestane Püresi İle

Kızılcık Pekmezi Marineli Ördek Göğsü İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 adet ördek göğüsü
50 gr pekmezi
50 gr iç kuzu kestane
10 gr krema
120 gr süt
20 gr zeytinyağı
40 gr tereyağı
5 gr tuz
5 gr esmer şeker
 

Kızılcık Pekmezi Marineli Ördek Göğsü Nasıl Hazırlanır?

Ördek göğsünü pekmez ve zeytinyağı ile marine ediniz ve 1 saat dinlendiriniz.
Kızgın tavada her iki tarafını renk alacak şekilde tereyağının yarısı ile kızartınız.
150 derece fırında 30 dk pişiriniz.
Kestaneleri, geri kalan tereyağı ile 2 dk kadar bir tencerede kavurunuz.
Kestanelerin üstüne sütü ve kremayı ekleyip kestaneler eriyene kadar kısık ateşte pişiriniz.
Blenderden geçirip tuzu ekleyiniz,
Tabağa önce kestane püresini üstüne de ördeği koyup servis ediniz.

Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı

Görüntülenme Sayısı : 3022    Eklenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi