Kuzu Haşlama - Ağrı
Kuzu Haşlama Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg kemikli yada kemiksiz kuzu eti
- Patates
- Tereyağı
- Tuz
Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır
Et, tereyağı 5-6 su bardağı su ilave edilerek tencereye konur. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra ateşi kısılır ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra bütün yada parçalar halinde patates ve tuzu eklenir. Patates yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak servis yapılır.
Kaynak: "(2011). Ağrı Kültür ve Turizm Rehberi."
Ağrı Geleneksel Mutfak
Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi
Görsel Sahibi: Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
12443
Eklenme Tarihi :
06 Mart 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2022 Çarşamba