­ İLİBADA DOLMASI | Kültür Portalı

İlibada Dolması - Afyonkarahisar

• 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İlibada Dolması Nasıl Yapılır

Düğü, çekilmiş göce ile karıştırılır. Yarım su bardağı sıvı yağın birazı tencereye konulur ve içine ince doğranmış soğan ilave edilir. Pembeleşene kadar kavrulur. Un ilave edilir. Kavrulan soğanlara düğü ve çekilmiş göce karışımı eklenir ve az miktarda su ile pişirilir. Tuz, kuru nane ve kırmızı biber ilave edilir. Labada hafif haşlanır. Hazırlanan harç, labada ile muska şekli verilerek sarılır, tencereye dizilir ve üzerine su ilave edilip pişirilir. Tavada kızdırılan yağa salça konularak, içine nâne ve kırmızı biber katılır. Pişen dolmanın üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonra hazırlanan sos dökülerek servis edilir. Not: İlibada Afyonkarahisar'da labada bitkisine verilen yöresel bir isimdir.

Kaynak: Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri,  Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları,  Ankara 2018

Afyonkarahisar Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 27477    Eklenme Tarihi : 24 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba