­ LOKMA | Kültür Portalı

Lokma - Muğla

Malzemeler: -2 su bardağı un -1 adet yumurta -1 çay bardağı yoğurt -Maya -Tuz -Su Kızartmak için: -3 su bardağı sıvıyağ Üstü için: -Tercihe göre toz şeker ya da bal Yapılışı: Un, yumurta, yoğurt, maya, ılık su ve tuz ile akışkan kıvamda bir hamur yoğrulur, üstü örtülerek mayalanmaya bırakılır. Hamur kabardığında, ocağa alınan bir tencerede sıvıyağ kızdırılır. Bir kaşık aracılığı ile hamurdan koparılan ceviz büyüklüğünde toplar kızgın yağa atılır, kızartılır. Bu işlem sırasında hamurun yapışmasını önlemek için kaşık ara ara şekerli suya batırılır. Lokmanın geleneksel ikramı, sade, üzerine şeker serperek ya da yanında bal ile yapılır. Sonradan şerbetli ikramı da geleneğe eklenmiştir.
Görüntülenme Sayısı : 1400    Eklenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba