Madımak Yemeği - Tokat
Madımak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg madımak
- 200 gr kıymayada pastırma
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı çemen
- 1 su bardağı kalın bulgur
- 2 diş sarımsak
- Kimyon
- Karabiber
- Kırmızıbiber
Madımak Yemeği Nasıl Hazırlanır?
Madımaklar temizlenir, yıkanır ve suyu süzüldükten sonra ince ince doğranır. Bir tencerede tereyağı eritilir, doğranmış kuru soğan ve kıyma eklenerek kavrulur. Madımak eklenerek kavrulmaya devam edilir. Bulgur, çemen, sarımsak ve baharatlar eklenir. Üzerini geçene kadar su konulur ve yumuşayana kadar pişirilir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Madımak Yemeği
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
Madımak Yemeği
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7174
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2020 Perşembe