Tatlı Tarhana - Tokat
Tatlı Tarhana İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1,5-2 kg yarma düğüsü
- 3 kova (20 litre) şıra
Tatlı Tarhana Nasıl Hazırlanır?
Bir leğene koyulan yıkanmış yarma düğüsü şıra ile yumuşayana kadar pişirilir ve suyu çektirilir. Düzenli olarak karıştırarak bir müddet pişirilir. Koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırılır. Olup olmadığını anlamak için bir tabağa az miktarda konulur. Eğer tabağa yapışmadan kalkıyorsa tarhananın kıvamı olmuş demektir. Ocaktan indirildikten sonra yüksek kenarlı tepsilere 1-2 cm kalınlığında boşaltılarak soğumaya bırakılır. Ertesi gün tepsilerde katılaşmış olan tarhanalar baklava dilimi şeklinde kesilir. Kapalı ve havadar bir yerde çığlar üzerine serilerek kurumaya bırakılır. Dilimler nişastaya bulanır ve tenekeler içinde saklanır. Not: Cevizle servis edilir.
Derleyen: Hayriye DAŞKIN MELEK
Kaynak Kişi: Ayşegül Petanoğlu
Tatlı tarhananın kurutulması
Görsel Sahibi: Hayriye Daşkın
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
19780
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Ocak 2020 Salı