Malatya Kulak Çorbası - Malatya
Kulak Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 500 gr un
- 250 g kıyma
- 3 yemek kaşığı kadar tereyağı
- 7-8 bardak et suyu
- 1 kg yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
- Yeterli miktarda nane, tuz ve biber
Kulak Çorbası Nasıl Yapılır
500 g kadar un, biraz tuz ekilerek yoğrulur. Meydana gelen hamur aynen yufka gibi açılır. Bu yufkalar birer cm2.’lik parçalar halinde kesilir. 250 g kıymanın üzerine bir fincan un, biraz tuz ve biber konularak yoğrulur. Macun haline gelen kıyma, nohut büyüklüğünde parçalara ayrılır ve bunlar avuç içinde yuvarlandıktan sonra tereyağında kızartılır. Diğer yandan kesilen hamur parçaları da kaynamakta olan et suyunun içine bırakılır. Buna daha sonra yuvarlak kıyma parçaları eklenir. Bir süre pişirilir. Sarımsak karıştırılmış 1 kg yoğurt, tencerede pişmekte olan çorbanın içine ağır ağır aktarılır. Yeteri kadar pişmiş olan çorba yere indirilmeden içine tereyağında kavrulmuş nane katılır. Servis yapılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5134
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
30 Mayıs 2024 Perşembe