­ SAFRANLI ZERDE | Kültür Portalı

Safranlı Zerde - Karabük

Yörenin ismini taşıyan safranlı zerde, kentte özellikle bayramlarda, cenaze evinde ise mevlütten sonra ikram ediliyor. 

Safranlı Zerde Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg nişasta 
  • 1/2 kg. pirinç 
  • 1, 5 kg toz şeker 
  • 250 g antep fıstığı
  • Yarım çay kaşığı safran
 
Safranlı Zerde Nasıl Yapılır
 
Safran önceden ıslatılır. Pirinçler haşlanınca, ıslatılan safran üzerine eklenir. Jöle kıvamına gelmesi için nişasta sulandırılıp pişirilir. Kaselere alındıktan sonra antep fıstığı ile süslenip servis edilir. 
 
Görüntülenme Sayısı : 7441    Eklenme Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı