­ MARUK (PANCAR ÇİÇEĞİ) KAVURMASI | Kültür Portalı

Maruk (Pancar Çiçeği) Kavurması - Giresun

Maruk (pancar çiçeği) Kavurması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 bağ karalahana
  • 2 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • yeterince tuz, pul biber

Maruk Kavurması Nasıl Yapılır

Karalahana çiçeği ayıklanıp yıkanır. Bir tencerede haşlanarak süzülür. Karalahana çiçeği haşlanırken diğer yanda soğanlar kavrulur. Kavrulan soğana karalahana çiçeğinin suyu sıkılıp ilave edilir. Tuz, biber ilave edilip servis yapılır. 

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 7746    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 02 Mart 2023 Perşembe