Karalahana (Pancar) Diblesi - Giresun
Malzemeler:
1 bağ karalahana, 2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı tereyağı, 4 adet soğan, yarım kaşık tuz ve 1 adet acı biber.
Hazırlanışı:
Yıkanmış karalahanalar ince ince kıyılır. Kıyılmış olan karalahananın yarısı tencereye yayılarak üzerine pirinç ve küçük doğranmış soğanlar konur. Üst kısmına lahanın diğer yarısı yayılarak tuz serpilir ve ağzı kapatılarak ateşte pişmeye bırakılır. Başka bir tavada tereyağı eritip üzerine biber ilave edilir. Diblen pişmeye yakın hazırlamış olduğumuz tereyağı üzerinde gezdirerek dökülüp karıştırılır. Ağzı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet Olsun..
Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Karalahana (Pancar) Diblesi
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Karalahana (Pancar) Diblesi
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8652
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
29 Mayıs 2018 Salı