­ BOSTANİYE | Kültür Portalı

Bostaniye - Van

Bostaniye İçin Gerekli Malzemeler: 

  • Van Balığı
  • balık yumurtası
  • yumurta
  • soğan
  • maydanoz 
  • tuz, karabiber
  • karbonat,
  • un

Bostaniye Yapılışı:

Balıkların sütü ve yumurtası çıkarılır. İyice yıkanıp temizlenir. Süzgeçte süzülür. Bir çatal yardımıyla iyice çırpılan balık yumurtasına miktarına göre yumurta kırılır. İnce doğranmış soğan ve maydanoz tuz karabiber ve çok azda karbonat ilave edilir. Yağa kaşıkla dökülecek kıvama gelene kadar un ilave edilerek karıştırılır. Kaşıkla yağa dökülerek iki tarafı kızartılıp servis yapılır.

Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültür II, Sayfa:222

Van Geleneksel Mutfak

 

 

Görüntülenme Sayısı : 5310    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Mart 2020 Çarşamba