­ MELKİ KÖFTESİ | Kültür Portalı

Melki Köftesi - Çanakkale

Melki Köftesi Malzemeleri Nelerdir

  • ½ kg melki (bir çeşit mantar)
  • 1 adet soğan
  • yarım su bardağı un
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı zeytinyağı

Melki Köftesi Nasıl Yapılır

Melki birkaç kez yıkandıktan sonra rendelenir. Soğan, maydanoz ince ince doğranıp tuz, karabiber, nane, un, rendelenmiş melki ile karıştırıldıktan sonra elle yoğrulur. Tepsi yarım çay bardağı zeytinyağı ile yağlanır. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, köfte şekline getirilir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı daha gezdirildikten sonra fırına verilir. Üstleri kızardığında, fırından alınarak servis edilir.

Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi

Çanakkale Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3078    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Temmuz 2022 Perşembe