­ AMASYA KABAK KABUKLU PİLAV | Kültür Portalı

Amasya Kabak Kabuklu Pilav - Amasya

Kabak Kabuklu Pilav Malzemeleri Nelerdir 

  • 4 adet kabak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 baş soğan
  • 200 g kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz - Su

Kabak Kabuklu Pilav Nasıl Yapılır

Kabaklar yıkanır, kurulanır. Kabukları boyuna şerit halinde kalınca kesilir. Kibrit çöpü kalınlığında doğranır. Yağda soğan ve kıyma kavrulur. Doğranmış kabak kabukları ilave edilerek hoplatılarak soldurulur. Tencerenin ortası açılarak (ayıklanıp, yıkatılmış ve ıslatılmış) pirinç, tuz ilave edilir. Üzeri kapatılır. 1 çay bardağı sıcak su pirinçlerin üzerine eklenir. Kısık ateşte pişirilen pilav 20 dakika demlenmeye bırakılır, üzerine karabiber ekilerek servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5012    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba