­ MİLFÖYLÜ YALOVA KEBABI | Kültür Portalı

Milföylü Yalova Kebabı - Yalova

Milföylü Yalova Kebabı

Milföylü Yalova Kebabı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

20 gr kaşar

150 gr kemiksiz kuzu eti

1 adet orta boy domates

1 diş sarımsak

1 adet sivri biber

2 adet taze soğan

50 gr soya sosu

2 adet defneyaprağı

60 gr milföy hamuru

Yeteri kadar tuz, kimyon, karabiber

Milföylü Yalova Kebabı Nasıl Hazırlanır?

Kemiksiz kuzu eti jülyen doğranır. Teflon bir tavada yağsız sote edilir. Et suyu çekince tereyağı ilave edilir. Diğer malzemelerle ilave edilerek yavaş ateşte iyice demlendirilir. Milföy yuvarlak tabak biçiminde açılır, kıyısı kıvrılarak fırında pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınarak sote yapılmış kebabımızı milföyün içine koyarak üzerine kaşar serpilip servis edilir.

Kaynak: Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 8550    Eklenme Tarihi : 07 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba