Dolamber Böreği - Kütahya
Dolamber Böreği Malzemeleri Nelerdir
- 4 orta boy patates
- 2 baş kuru soğan
- 1 tutam karabiber
- Maydanoz
- 1 tutam kırmızı biber
- Tuz
- 4 su bardağı un
- ½ paket margarin
- Yeterli miktarda su
Dolamber Böreği Nasıl Yapılır
Un, su ve tuz beraber normal yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Ufak bezeler halinde ayrılarak oklavayla ince açılır. Patatesler kaynamış olarak hazırlanır. İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenerek hazırlanır. Margarinle sıvı yağ karıştırılıp açılan hamur yağlanır ve patatesli harç serpilir. Yuvarlayıp dolandırılarak tepsiye döşenir. 220 derece fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kütahya Geleneksel Mutfak
Dolamber Böreği
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
17835
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
28 Şubat 2024 Çarşamba