­ DOLAMBER BÖREĞİ | Kültür Portalı

Dolamber Böreği - Kütahya

Dolamber Böreği Malzemeleri:

  • 4 orta boy patates,
  • 2 baş kuru soğan,
  • 1 tutam karabiber,
  • maydanoz,
  • 1 tutam kırmızı biber,
  • tuz,
  • 4 su bardağı un
  • ½ paket margarin,
  • yeterli miktarda su

Dolamber Böreği Yapılışı:

Un ve tuz beraber normal yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Ufak bezeler halinde ayrılarak oklavayla ince açılır. Margarinle sıvı yağ karıştırılıp açılan hamur yağlanır ve patatesli harç serpilir. Yuvarlayıp dolandırılarak tepsiye döşenir. 220 derece fırında pişirilir. Çıtır çıtır servise hazırlanır. Patatesler kaynamış olarak hazırlanır. İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenerek hazırlanır. Sıcak olarak servis yapılır.

Kütahya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5324    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Nisan 2020 Pazartesi