­ MISIR TATLISI | Kültür Portalı

Mısır Tatlısı - Yozgat

Mısır Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler: (10 Kişilik)

  • 1 kg Mısır unu
  • 2 Yumurta
  • 1 Kase un
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Su bardağı su
  • 1 Paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

Mısır Tatlısı Yapılışı:

Yumurta, yağ, su, yoğurt ve kabartma tozu derin bir kaseye alınır. Mısır unu ve normal un eklenip yoğrulur. Cevizden büyük bezeler alınır, yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Bezelerin her biri için el muhakkak ıslatılır. Aksi takdirde bezeler ele yapışır. Üstü kızarana kadar yani yaklaşır 30 dk. pişirilir. Tatlı sıcakken yine sıcak olan şerbet üzerine dökülür. Ağzı kapatılır ve şerbeti çekene kadar dinlendirilir.

Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden

Yozgat Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 12784    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Nisan 2020 Salı